Network Menu

Kommunala transportmedel

I Moskva finns ett både utmärkt och mycket vackert och tunnelbanesystem, massor med trådbussar, bussar, spårvagnar samt småbussar som kallas ‘Marshrutka’.

Metro (metró)
I Moskva funkar tunnelbanan ungefär som i alla andra städer, effektivt och snabbt. Alla linjer har en egen färg och man gör klokt i att studera tunnelbanekartan innan man ger sig av, även om den så klart finns uppsatt på väggarna överallt. Biljetter köper man nere i tunnelbanan och för att tex köpa 10 åkturer säger man lämpligen; Diesit pajéstak. Det kostar 240 Rubel. En åktur kostar 24 Rubel osv.

Lägg biljetten på gula punkten vid spärren så kommer du igenom. Du behöver sedan inte biljetten för att komma ut. Rulltrapporna går snabbare än på många andra håll och det gamla vanliga stå till höger och gå till vänster är det som gäller här också.

Observera att alla färgade linjer också har nummer och ibland kan det vara säkrast att lita på numret i stället för färgen eftersom nyanserna skiftar. Följ alltså skyltarna till rätt spår (ïóòü) för att hitta till rätt tåg.  Moskvas metro upplevs av många som ordningsam, dvs det finns alltid personal/vakter stationerade nedanför varje rulltrappa som griper in direkt om något oegentligt skulle inträffa. Dessutom finns på alla plattformar SOS/INFO stolpar där man kan trycka på en knapp för att få direkt hjälp via en högtalare. För att hitta utgång mot stan, titta efter skylten; âûõîä â ãîðîä (utgång mot staden).

Metron i Moskva är enorm och transporterar mer människor en vanlig dag än både London och New Yorks tunnelbanor tillsammans. Observera dessutom de så välkända och vackra stationerna  Majakovskaya och Kievskaya.

 

Trådbuss (trolébus)
Det här är en buss som går på hjul men får energi från ett nät av metalltrådar i luften och det går oftast lite långsammare jämfört med tunnelbanan. Många äldre personer åker trådbuss och eftersom Moskva har en mycket hög halt trafikstockningar (propka) så kan det ibland ta lite tid och då är det bra om man inte har bråttom! Trådbussarna går dock mycket ofta och man behöver sällan vänta mer än 10 minuter på nästa om man befinner sig i centrum.

Biljetter köper man i små gråa kiosker med namnet; ïðîåçäíüå áèëåòû på gatan nära hållplatsen. Även här säger du tex ‘adin’ eller ‘diesit’ beroende på hur mång åkturer du vill köpa. 10 resor kostar 165 Rubel (host 09). Det går även att köpa färdbiljett på bussen men det är något dyrare.

Trådbusshållplatserna är markerade med òá, alltså TB, trolleybus. Om man tex ska till Svenska Ambassaden så är det enklast att just hoppa på en trådbuss. (Från Kievskaya tar man trådbuss 17 eller 34 och går av vid hållplatsen Universitetsky Prospekt.) Väl inne i bussen för du ner biljetten,  med denna mot dig och pilarna nedåt, i biljettmaskinen. Sedan är det bara att njuta av färden! Ett trevligt och annorlunda sätt att uppleva Moskvas genuina sida. Ett roligt tips till den äventyrliga, hoppa på en trådbuss och se vart den tar dig!

 

Spårvagn (tramváj)
De flesta spårvagnar går dock inte i centralaste Moskva utan är mer frekventa i utkanterna av staden.

 

Marshrútka
En minibuss som transporterar människor längs buss och trådbusslinjerna. Marschrutkan har en skylt och ett nummer där det står vart den går. I allmänhet kör marschrutkan iväg när den är i det närmaste full, så ibland får man vänta en stund. Den stannar vid hållplatserna. Man hoppar in och sätter sig. I en marschrutka skall man inte stå.

Man betalar till föraren eller lämnar pengarna till någon passagerare som sitter närmare föraren. Sitter man själv nära föraren får man hantera pengar för de andra passagerarna och skicka växelpengar bakåt.  Man får ingen biljett. Det brukar finnas en skylt i marschrutkan där det står TARIF och en siffra. Det brukar kosta 25-35 rubel. Försök att ha jämna pengar. Tunnelbane- och bussbiljetter gäller inte i marschrutkan.

En del marschrutki-förare kör rätt vårdslöst och vissa företag avråder sina anställda att använda dem.