Network Menu

17/1 – Träningspass hos CrossFit

17 januari 2014

Vi var en grupp på 6 kvinnor som besökte CrossFit-lokalen, som öppnades hösten 2013. Den ligger bara ca 1.5 kilometer från AAS och Pokrovsky Hills, där många expats inklusive många Sweor bor och har sina barn. Denna gång var det faktiskt ett gäng Pokrovskykvinnor som följde med mig och tränade, men flera träningstillfällen på CrossFit kommer att ordnas så att flera Sweor får möjligheten att testa!

Julia och Sergei på CrossFit presenterade konceptet och frågade oss var och en hur mycket vi motionerade och vad vi hade för mål. Bland oss i gruppen hade vi helt olika mål och motivation, men det spelade faktiskt ingen roll.

Under uppvärmningen testade vi bland annat ett redskap som var helt nytt för mig – såg ut som en ihopprullad yogamatta, men av hårdplast, och med hårda, trubbiga dubbar överallt. Den skulle man ligga på och rulla på för att mjuka upp kroppen, speciellt ryggraden. Helt fantastiskt. Tror att jag ska skaffa en att ha hemma för min stela rygg.

Vi testade en massa olika styrke-, balans- och koncentrationsövningar. Hela tiden var det supernoggrant att man gjorde övningarna korrekt, med rätt teknik och hållning, vilket jag uppskattade.

När vi skulle få upp pulsen, fick vi testa roddmaskin och därefter var det dags för WOD:en (Workout Of the Day). Vi fick lära oss 3 övningar (swinging kettlebell, squats, situps), och var och en skulle man göra 10 gånger. Varje person skulle köra igenom dessa 3 övningar så många gånger de kunde på 8 minuter. På så sätt kunde var och en jobba i sin egen takt och ändå få stöd och motivation av varandra.

Efter cooldown och stretch, åt vi lunch i CrossFits restaurang och bestämde att vi skulle träffas varje fredag i 10 veckor för att motionera tillsammans på detta sätt, för det var jättekul!